Last update: 13 January 2004
De vogels fluiten en de bomen wiegen in de zwoele lentewind.
AAAAAAAAAAAAAAAAAANNNNNNNNNNGGGGG 'YEAH! Een laatste zwengel op de gitaar en er is alweer een nummer af!' Ivo heeft zojuist de laatste hand gelegd aan het 23ste nummer dat hij in Parijs geschreven heeft. Het is voorjaar 2001 en Ivo Roks brengt een jaar in Parijs door als schoolstage voor zijn studie Frans. Hij loopt met het idee rond om met een band op te richten, en kent het wereldje al een beetje; hij heeft immers al in een paar bandjes gespeeld en dus kent hij ook een paar vrienden die van muziek maken houden. Na een paar maanden plannen en bellen, is de tijd aangebroken om contact met de toekomstige bandleden op te nemen om te vragen of zij interesse zouden hebben in een bandformatie! Dit waren toen;

-Rik van der Sande (bassist)
-Wouter Steenkist (sologitaar)
-Sjoerd Krijtenburg (drums)
-Bertine van Erk (zang)
-Ivo Roks (zang/slaggitaar)

Vol enthousiasme ging dit vijftal aan de slag, en al snel volgden optredens; wel een beetje wennen en wat beginnersfoutjes hier en daar, maar ach, het begin was er! Om aan te geven wat de situatie toen was; Er is helaas geen goede zanginstallatie, dus hard schreeuwen door goedkope mics is een vereiste, verder valt Ivo's gitaar regelmatig weg, de stem van Bertine wil soms niet meer verder en de repetitieruimte met betonnen vloer en klein.oppervlak.is.KOUD!

Maar goed, de band begon zich te ontwikkelen gedurende de zomerrepetities van 2001, en er werden zowaar al (naast de onvermijdelijke covers) enkele eigen nummers gespeeld! ('Damn what a day' is het eerste eigen nummer dat live voor een publiek wordt gespeeld) Ook met de zanginstallatie kwam het dik in orde; er werd een 2x300 Watt versterker en twee 350 Watt boxen aangeschaft. Inmiddels hing er om Ivo's nek een splinternieuwe electrische gitaar, werden de rondzingende mics verwisseld voor sennheisers en werd brikkige en technisch onduidelijke apparatuur vervangen door nieuwe instrumenten!

Dat najaar van 2001 besloot de drummer (Sjoerd) zijn stokjes in de wilgen te hangen en komt er plaats voor ons huidig drummertje; Arjan van Helden. Arjan werd tijdens zijn radioprogramma gevraagd om voor ORION te komen drummen. Na de gebruikelijk lange twijfelingen van Arjan gaf hij een volmondig 'JA!' En sinds januari 2001 slaat hij bij ORION op dierenhuiden en vliegen er regelmatig stokjes door de repetitieruimte. (sinds hij meende een kip te horen in de repetitieruimte, gekoppeld aan zijn drukke leventje, wordt hij ook wel (stress) ‘KIP’ genoemd). Ook kwam Micha Nieuwenhuize in de band; een vrolijke, goedgestemde meid uit Klundert, die Ivo nog kende van de middelbare school.

In 2002 werd er steeds regelmatiger gerepeteerd en werden er optredens geregeld (bijvoorbeeld in cafes en festivalletjes in Breda, Klundert, Fijnaart, Tilburg, Etten-Leur en Zevenbergen), en werden de eigen nummers verder uitgewerkt. Later werd er een demo-cd opgenomen, een cd presentatie gegeven, opgetreden en meer apparatuur gekocht.

In 2003 werd het allemaal een beetje serieuzer... er kwamen recensies met foto’s in de dagbladen, interviews met unplugged versies voor de radio, een website, en meer optredens, waaronder een optreden in het voorconcert van... DE DIJK!!!! (voor info, zie verderop op deze site). Na de sfeer geproefd te hebben als je optreedt voor 2000 man wil je als band alleen maar meer!

Dit optreden was het laatste voor de bassist, Rik, die besloot met de band te stoppen, omdat hij nu een studie begon in Arnhem, en dat is toch wat ver als je dit elke week moet reizen. Het duurde niet lang voor er een nieuwe bassist werd gevonden; Floor de Gooijer bleek een enthousiast snarenplukker en zanger, en versterkt de band sindsdien.

Micha heeft inmiddels de fakkel doorgegeven aan Tamara Snijders die Orion al regelmatig te hulp schoot in geval van ziekte etc. Een nieuwe formatie die veel van zich zal laten horen! Ivo door gaat met het schrijven van nummers en er afspraken zijn gemaakt voor de opname van een professionele cd-opname. Je ziet dat Orion nog heel wat toekomstplannen heeft, waar je meer van zal kunnen lezen op deze website of... kom eens naar een optreden!latest news - biography - gigs - audio & video - gallery - guestbook - merchandise - links